Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Yves Boirie at. All
Что еще является довольно важным, на мой взгляд дополнением от "мэтра", о различиях в термогенезе казеина и изолята:
Lyle McDonald:
... But it also explains one other issue of importance to protein which has to do with speed of digestion. Early studies, including the oft-cited study on whey and casein by Boirie find that fast proteins are burned off for energy to a greater degree than slower digesting proteins. Since the body doesn’t have anywhere to store the rapidly incoming amino acids, it simply burns off more for energy. This, along with differences in handling (e.g. the fact that fast proteins are absorbed by the gut as discussed in Casein Hydrolysate and Anabolic Hormones and Growth – Research Review) are a big part of why slower digesting proteins invariably lead to better overall protein retention in the body; not only does more make it into the bloodstream but less is burned for fuel...
... И это объясняет еще один важный момент — скорость усвоения белка. Ранние исследования, включая часто цитируемое исследования казеина и сывороточного протеина, выполненное Боири (Boirie), показали, что быстрые белки в большем объеме сжигаются после усвоения, недели медленные. Т.к. телу негде хранить поступающие в больших количествах аминоксилоты, оно просто сжигает их для получения энергии. Это, а также разница в “логистике” (быстрый протеин усваивается в кишечнике, как мы узнали из Casein Hydrolysate and Anabolic Hormones and Growth – Research Review) объясняет почему медленный протеин лучше поддерживает уровень белка в теле. Он не только лучше достигает кровотока, но и меньше расходуется на энергию...
Комментариев нет:
Отправить комментарий